5 dolog, amiben hatékony lehet a manuálterápia alkalmazása

manuálterápia

A modern életmóddal járó túlhajszoltság, a mozgáshiány és a monoton terhelés egyaránt mozgásszervi problémák kialakulásához vezethetnek. A már fiatal korban is gyakori ízületi és gerinc panaszok kezelésére számos módszer alkalmazható, melyek egyike a manuálterápia.

A fájó ízületek, kötött izmok, tartáshibák és megannyi más is remekül orvosolható, ha időben jó manuálterapeutához fordulunk.

Ebben segíthet a manuálterápia!

Számos oka lehet annak, hogy az ízületekben a mozgást beszűkítő elváltozások keletkeznek, de a legtöbb ilyen panaszra megoldást nyújthat a manuálterápia Szegeden. Akkor sem kell lemondanunk az aktív életmód öröméről, ha az ízületi blokkok akár több irányba is korlátozzák mozgásunkat és fájdalmassá tesznek teljesen hétköznapi mozdulatokat is.

Ha az ember egyik ízülete megbetegszik, akkor egy másik igyekszik azt tehermentesíteni. Ezzel aránytalan terhelés alakul ki, ami degeneratív elváltozásokhoz vezethet, fájdalmat okozva az izomzatban, csontozatban, szalagokban és természetesen az ízületekben is. Ezért szükséges a blokkokat a gyógytorna és manuálterápia együttes alkalmazásával megszüntetni.

Fejfájás és migrén – Hozzon enyhülést a manuálterápia Szegeden!

A manuálterápia nemcsak mozgásszervi panaszok kezelésére alkalmazható, hanem számos más területen is beszámoltak már jótékony hatásáról. Ilyen többek között a feszültség és stresszoldó jellege.

A nyak és fej területén alkalmazott manuálterápia számos migrén típusra nyújt megoldást. Ugyanígy a fejet érinti az állkapocs beszűkült mozgása is, ami szintén komoly fájdalommal járhat, de az ízületek mobilizációjával ez is orvosolható.

Állj stabil lábakon!

A lúdtalp gyakori probléma, amely komoly fájdalmat okozhat. A manuálterápia speciális technikái segíthetnek a lábboltozat támogatásában, csökkentve a fájdalmat és javítva a láb mozgását. A terápia során lágyrész kezelést, nyújtásokat és erősítéseket alkalmaznak, amelyek együttesen hozzájárulnak ahhoz, hogy újra fájdalommentes legyen a járás.

Manuálterápiával a krónikus fáradtság és alvászavarok ellen

Kevesen tudják, de a manuálterápia javíthatja a krónikus fáradtsággal küzdők energiaszintjét. A feszülő izmok merevségének csökkentése és a test általános energetikai egyensúlyának helyreállítása, jelentős mértékben hozzájárul a jobb életminőséghez.

A manuálterápia általános relaxációt biztosít, amely elősegítheti az alvást. Az alkalmazott technikák ellazítják a testet, ami pozitívan befolyásolja az alvás mennyiségét és minőségét.

Hasi manuálterápia

Az emésztési és anyagcsere problémák kezelése terén szintén hatékony lehet a manuálterápia. A hasi izmok és szövetek masszázsa javítja a bélmozgásokat és csökkenti a diszkomfort érzést.

A manuálterápia sokrétűsége és hatékonysága egyre több ember számára jelent természetes és mellékhatásmentes alternatívát a különböző egészségügyi problémák kezelésében. Ne feledjük, hogy mozgásszervi panaszok esetében a legtöbb gyógyszer nem a problémát, hanem a tüneteket szünteti meg.

Kombináljuk a manuálterápiát gyógytornával és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy visszanyerjük a fájdalommentes mozgás élményét!

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)