6 kaland, amely nem hiányozhat a bakancslistádról

bakancslista

A hétköznapi feladatok terhei mellett könnyű megfeledkezni arról, hogy élménydús, izgalmas kalandokban vegyünk részt. Pedig a munka, tanulmányi kötelezettségek és egyéb hétköznapi tevékenységek mellett fontos időt szakítani az emlékezetes és napi rutintól eltérő élményekre.

Cikkünkben bemutatunk 6 felejthetetlen kalandot, amelyeket kár lenne lehagyni a bakancslistáról.

Mi az a bakancslista egyáltalán?

Mielőtt rátérnénk a kalandokra, érdemes röviden bemutatni, mi is pontosan a bakancslista. A kifejezés először egy A Bakancslista (eredeti cím: The Bucketlist) című amerikai dráma-vígjátékban jelent meg 2007-ben.

A történet két idős férfiról szól, akik egy gyógyíthatatlan betegség diagnózisát követően úgy döntenek, hogy teljesítik az álmaikat, amiket mindig is meg akartak valósítani. A filmben elkészült listát bakancslistának nevezik, amely egy morbidan vicces utalás az angol „to kick the bucket” szólásmondásra.

A mondás szó szerinti fordítása: „felrúgni a vödröt”, amely a magyar „fűbe harapni” vagy „feldobni a pacskert” mondásokkal azonos jelentésű. Tehát a bakancslista olyan elemeket tartalmaz, amelyeket az adott személy mindenképpen szeretne átélni az élete során.

Kalandok, amelyeknek minden bakancslistán van helyük

Most, hogy tudod mit jelent pontosan a bakancslista, ideje összeállítani sajátodat. Az ötleteléshez az alábbi 6 izgalmas kalandot javasoljuk.

Megtanulni egy idegen nyelvet

Egy idegen nyelv megtanulása nem csupán hasznos, de számtalan felejthetetlen élményt nyújt. Segítségével új kultúrákat fedezhetsz fel, elmélyedhetsz távoli országok szokásaiban és szoros barátságokra tehetsz szert.

Az igazán vállalkozó kedvűek a populáris nyelvek helyett választhatnak egzotikus, kevésbé elterjed nyelvet. Ilyen lehet a thai, perzsa, malajálam, maráthi vagy éppen bengáli.

Kempingezni szabad ég alatt

A szabad ég alatti kempingezés felejthetetlen élmény és a legtöbbünk számára könnyen elérhető. Nincs másra szükség hozzá, mint egy megfelelő kialakítású sátorra, túrafelszerelésre és egy biztonságos kemping helyszínre.

A kalandot még élvezetesebbé teheted tábortűzzel, csillaglessel, sütögetéssel és szabadtéri játékokkal.

Hőlégballonozni

Szeretnéd megszemlélni a Balatont a felhők közül? Szívesen látnád Budapest utcáit madártávlatból? Jó hírünk van, Magyarország számos pontján található hőlégballonozási lehetőség, így könnyedén kipróbálhatod, milyen több száz méter magasságból letekinteni.

bakancslista
Kép forrása: Freepik.com

Önkénteskedni

Sokak számára fontos, hogy a bakancslistán szerepeljenek altruisztikus elemek is. Mi sem lehetne jobb élmény, mint egy számodra fontos szervezetben önkéntes munkát végezni? Ezzel egyszerre támogathatsz egy pozitív ügyet és tehetsz szert hasonló gondolkozású és világszemléletű barátokra.

Barlangászni

Hazánkban és a környező országokban számos elképesztően gyönyörű, látogatható barlang található. Kevés ahhoz fogható élmény van, mint amikor egy vezetett túra keretében a Föld gyomrában sétálva megcsodálhatod a több millió éves cseppköveket, járatokat és kőzeteket.

Ha többre vágysz a szimpla vezetett túráknál, akkor válaszd a haladóknak szóló barlangtúrákat, ahol speciális védőfelszerelésben egy szakértő segítségével átélheted, milyen a valódi barlangászás.

Pár kihagyhatatlan magyarországi barlang:

  • Abaligeti-gyógybarlang
  • Aggteleki cseppkőbarlang
  • Baradla-barlang jósvafői bejárat
  • Miskolctapolcai Barlangfürdő
  • Pál-völgyi-barlang
  • Szemlő-hegyi-barlang
  • Tapolcai-tavasbarlang

Autós túrázni idegen országokban

Egy bakancslista sem lehet teljes az országokon átívelő autós túra nélkül. Ne felejtsd, magyar állampolgárként a Schengeni övezet bármely országába elutazhatsz útlevél nélkül. Így egy rövid felkészülést követően keresztül-kasul bejárhatod a 27 ország bármelyikét.

Ha autós túra mellett döntesz, akkor fontos, hogy a jármű kifogástalan műszaki állapotban legyen. Kevés annál kellemetlenebb helyzetet tudunk elképzelni, mint lerobbanni egy idegen ország távoli pontján és egy kisebb vagyont elkölteni a költséges autómentésre.

Javasoljuk, hogy vidd el az autód teljes körű műszaki átvizsgálásra és ne feledkezz meg a gumiszerviz meglátogatásról sem. Válaszd az Abroncs Kereskedőház Kft. (AKH) országos lefedettségű szervizhálózatát, ahol a tapasztalt szakemberek garantáltan felkészítik a járművet a gondtalan utazásra.

Túl a hibátlan műszaki állapoton, a biztonságos autós kalandokhoz nélkülözhetetlen a jó minőségű és évszaknak megfelelő abroncs. Tekintsd meg a gumi.hu webáruház széles kínálatát és találd meg az igényeidnek megfelelő nyári gumi terméket!

Képek forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)