A klasszikus angol stílus: modern brit otthonok

otthon

Ha azt halljuk, hogy angol vagy brit otthon, akkor azonnal eszünkbe jutnak a csodálatos, polírozott bútorok, a rózsás és virágos kárpitok, valamint a természetes hatást keltő kiegészítők. A kőépületek kívül sokszor nem túl divatosak és elegánsak, belül azonban sokkal többet rejtenek magukban, mint gondolnánk.

Ha szeretnéd megtapasztalni, hogy milyen is ez az életérzés, akkor Budapesten angol nyelvtanulással sokat tehetsz azért, hogy jobban ismerd a nyelvet, később pedig akár el is látogass az országba.

Nyelvismeret hiányában ugyanis nehézségekkel nézel szembe. Ne aggódj, a britek nagyon vendégszeretőek, ha látják, hogy ismersz pár szót, akkor segíteni fognak tájékozódni és megismerni az országukat.

Klasszikus angol stílus

A brit otthonokról azonnal eszünkbe jutnak a család nemes felmenőit ábrázoló festmények a falon, valamint a csendesen horkoló kutyák a kandalló előtt. Bizony, a legtöbb angol lakásban fellelhető a kandalló, a kályha, hiszen ez nemcsak meleget sugároz, hanem hangulatos is. Mivel itt télen sincs túl hideg, így a legtöbb otthonban ezzel oldják meg a fűtés kérdését.

A sarokban gyakran találhatunk elegáns bárszekrényeket, kristálypalackokban aranyló whiskey-t, valamint virágos dekorációkat. Ezekben az ingatlanokban mindennek megvan a maga helye és szerepe. A drága, luxus hatást keltő bútorok és berendezési tárgyak mellett sok esetben használnak művészeti alkotásokat, egyéb feltűnő és extrém darabokat.

A színek használata

Ami a színeket illeti, szeretik a halvány pasztellt és lilát. Gyakran festik ilyenre a falakat, amit aztán finom, virág mintás függönyökkel tesznek teljessé. Az angol jellemvonások közé tartozik még, hogy egyetlen otthonban sem találunk két ugyanolyan bútort, mindent egyesével és gondosan válogatnak ki a tulajdonosok.

Kedvelik még a kéket, a kék-fehér kombinációt, valamint természetesen a zöldet és az egyéb természetes árnyalatokat is. Mivel az otthonok nagy részében hatalmas szerepet játszik az aprócska kertjük, így szeretik bent is megjeleníteni ezeket az elemeket. Kedvelik a virágokat, a színes dekorációkat, díszeket.

A túláradó, aranyozott, valamint fémes tárgyak azonban sokkal inkább a nemes elegancia jelei. Ezeket legtöbb esetben a felsőbb osztály használja, de nem ritka, hogy átlagos családokban is fellelhetőek.

Vintage hatás

Hiába szeretik a modern dolgokat, gyakran találkozhatunk nálunk fehérre festett téglafalakkal, vaskos fa étkezőasztallal, valamint fatüzelésű kályhával. Ezek mind azt tükrözik, hogy az angolok továbbra sem mondtak el a rusztikus és vintage elemekről. Jöhet pár felújított bútor, komód esetleg egy régi írógép, amivel mind csak a hatást fokozzák.

Összegezve

Az biztos, hogy az angolok kicsit másként értelmezik a modern stílust. A sajátos dekorációikat, bútoraikat, és otthonaikat szinte bárki messziről felismeri.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)