Csomagküldés külföldre nemzetközi futárszolgálatokkal

csomagküldés

Amikor közeleg egy nagyobb ünnep, mint amilyen a húsvét vagy a karácsony, akkor megindul egy növekedés nemcsak a hazai, hanem a külföldi csomagküldések számában is. Magyarországon már jó néhány évtizede azok a nemzetközi futárcégek tevékenykednek, akiknek kimagasló színvonalú szolgáltatásaik révén teljes mértékben biztosított a gyors és minőségi szállítás.

Ahol összehasonlíthatók az egyes futárcégek árai

Ha te is szeretnél külföldre küldeni csomagot, pl. Németországba, akkor azzal jársz a legjobban, ha megnézed a Csomagnet.hu gyűjtőportál csomagküldés Németországba aloldalát, ahol specifikusan erre a távolságra kapod meg a különböző cégek ajánlatait, amennyiben beírod a feladni kívánt küldemény alapadatait.

A Csomagnet.hu kapcsolatban áll az összes, hazánkban üzemelő futárszolgálattal, és gyűjtőoldalukon összesíti ajánlataikat. A leggyakrabban előforduló célországoknak külön aloldalaik vannak, de ha más országba szeretnél csomagot küldeni, akkor sincs gond, mert a csomagküldés külföldre összesítő kategóriaoldalon ki tudod választani a legördülő listából a célországot.

Bármelyik országba szeretnél postázni, csak a csomag hosszúságát, szélességét, magasságát és súlyát kell beírni, majd a “Mutasd az ajánlatokat” menüre kattintva már kapod is kilistázva cégek szerint az árakat a részletekkel.

Mi befolyásolja az árakat?

Aki jobban árérzékeny, és akinek elsődleges, hogy alacsonyabb áron tudja feladni a csomagját, annak fontos tudni, hogy mi is rejlik a szolgáltatások díjazása mögött. A külföldre történő postázás esetén minden esetben magasabb árral kell számolnunk, mint amikor belföldre küldünk valamit.

Egyrészt messzebbre kell szállítani a csomagot, így ez már önmagában is költségesebb tevékenységet von maga után, amelynek része az ügyintézés, adminisztráció is. Másrészt minél nagyobb vagy nehezebb a küldemény, annál többet kell érte fizetni.

Végül, de nem utolsósorban, ha nem közúti, hanem légi fuvarozó céget választasz, mint amilyen pl. a TNT, akkor magasabb árat kell érte fizetni, cserébe viszont akár már másnap megkapja a címzett a csomagod.

Az elérhető nemzetközi csomagküldők

Ha maradunk az európai országoknál, akkor általában a DPD, a GLS és a TNT minden egyes ajánlati listában fog szerepelni, akár több szolgáltatással is. A DPD és a GLS a közúti fuvarozásban jeleskedik, így alacsonyabb árakat találunk náluk, viszont picivel hosszabb szállítási időket. De ha sikerül még délután elküldeni a megrendelést, akkor már másnap jön is érte a futár.

Ne felejtsük el, hogy míg a DPD és a GLS teljes mértékben előkészíti a megrendelést a kapott adatok alapján, addig a TNT esetében az irányító címkét nekünk kell kinyomtatni és átadni a csomaggal együtt a futárnak. Ettől függetlenül érdemes minden esetben megcímezni a borítékot, és segíteni plusz információkkal a futárcéget, hogy a helyi kézbesítőnek se legyen semmi fennakadás a munkájában.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)