Éttermi konyha berendezése: ilyen gépekkel érdemes felszerelni

étterem

Az otthoni konyhánkban is főzéskor bizony sok szennyes edény és konyhai kiegészítő gyűlik össze egy étel elkészítése során. A mosogatással, ami elengedhetetlen része egy tiszta konyhának, tudunk rendet varázsolni a konyhai munka során és biztosítani a baktériummentes környezetet a sütés- főzés tevékenységéhez.

Ma már elengedhetetlen, hogy ha elfér a konyhánkban, legyen mosogatógépünk, ami jelentősen csökkenti a mosogatással töltött időt. De nem csak egy család konyhájában van nagyon fontos szerepe a mosogatógépnek, hanem az ipari konyhákban is.

Milyen szerepe van az ipari mosogató gépeknek a vendéglátás vagy a nagykonyhák területén?

Az ipari konyhákban és a vendéglátó egységekben egyaránt hatalmas segítséget jelent a mosogatógép használata. A mosogatógépek választéka igazodott az ipari konyhák igényeihez, létezik belőle:

  • tányérmosogató, pohármosogatógép
  • láda és feketeedény mosogató
  • kalapos mosogatógép
  • alagutas mosogatógép
  • medencés mosogató
  • vízlágyító
  • kézmosó, falikút
  • zuhanykar, csaptelep
  • ki és bevezető asztalok.

Miután a vendéglátóipari egységekben a fehér és fekete edényeket külön kell mosogatni, így a legfontosabb tevékenység, hogy ezek az edények mindig megfelelő mennyiségben rendelkezésre kell, hogy álljanak, ezért fontos a folyamatos mosogatásuk.

Ehhez a tevékenységhez a legjobb, ha a mosogatógépeket vendéglátóipari használatra vásároljuk. Ezek ugyanis sokkal strapabíróbbak és tartósabbak, jobban bírják a rendszeres és megerőltető használatot.

Hogyan alakultak ki az ipari mosogatógépek?

Nagyon régen homokkal és ronggyal súrolták ki a piszkos edényeket, vagy fa hamuból főzött lúggal tisztították azokat. Nyilván ezek a tisztítószerek nem tettek jót a bőrnek sem.

A mosogatógép feltalálója mégsem egy háziasszony nevéhez fűződik, hanem egy nemesi családból származó arisztokrata hölgy kezdett foglalkozni a mosogatógép ötletével. Az ipari forradalom egyik gyöngyszemévé vált végül a több mint 100 éve feltalált mosogatógép.

Természetesen először a vendéglátó egységek használatában jelentek meg, csak utána a háztartásokban. Aztán az idők során folyamatosan fejlődtek ezek a gépek, napjainkban már számos fajtája és típusa kapható.

A nagykonyhai mosogatógépek számos méretben és típusban megvásárolhatók, de a legfontosabb, hogy mennyire energia és víztakarékos a működése. Választásunk mindenképpen a legtakarékosabban működő mosogatógépre essen.

Elmondhatjuk, hogy az arisztokrata hölgynek hála, ma már mindenkinek játék a mosogatás ha mosogatógéppel végzik. Vendéglátóipari egységekben a mosogatógépeknek olyan fajtái is használatban vannak, amelyeket a háztartásokban nem ismernek, mint például a tányérmosogató gép.

Szerencsére már a meglévő és működésben lévő gépek alkatrész utánpótlása és a javítása is biztosított az egész ország területén.

Összegezve

Az ételek készítése során mind a háztartásban, mind a vendéglátás területén sok szennyes edényt halmozunk fel. Ahhoz, hogy az ételek elkészítése baktériummentes környezetben, tiszta, rendezett konyhában történjen, elengedhetetlen a folyamatos mosogatás, amelyet lehetőleg már mosogatógépekkel végzünk. Hozzájuk kapcsolódó berendezések is segíthetik az ipari konyhák munkáját, mint a vízlágyító, a kézmosó falikút, csaptelepek és zuhanykarok.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)