Hangulatos téli otthon: ha ezekre a dolgokra odafigyelsz, akkor könnyedén megvalósíthatod

cserépkályha

A karácsony elteltével mindenkinek kicsit szürkévé válnak a hétköznapok. Ismét visszatérünk a munkahelyünkre, elvisszük a gyerekeket iskolába vagy óvodába, vásárolni járunk, de ezen kívül nem sok mindent csinálunk.

Ahhoz, hogy egy kicsit jobban érezhessünk magunkat, fontos egy olyan otthont, egy olyan belső teret kialakítani, ahova élmény hazatérni. Az alábbi írásunkban eláruljuk, hogy milyen egy hangulatos téli otthon és hogyan rendezheted be a lakást az év elején.

A csillogó természet elemei

A szívet melengető téli lakásbelső kialakításához érdemes segítségül hívni a természetes alapanyagokat, a naturális színeket, valamint pár apró, de igen látványos kiegészítőt. A szezon legfontosabb dekorációi a kézzel készült, kötött vagy horgolt kellékek, valamint az erdei állatos motívumokkal ellátott textíliák.

A párnahuzatok lecserélésével például egy csapásra meg tudjuk újítani a nappalit vagy a hálószobát. Idén télen uralkodó színek a bézs, a fehér, a piros, a szürke, valamint a pasztell árnyalatok.

Amennyiben ennél nagyobb dologban gondolkodunk, akkor választhatunk kandallót vagy akár cserépkályhát is. Ezek szintén olyan elemei lehetnek az otthonunknak, amik szó szerint melegséget árasztanak magukból.

Egy kis természetesség, egy kis hangulat és máris megvan a tökéletes nappali. Árajánlat kérés cserépkályha építésre Budapesten is lehetséges, hiszen itt is egyre elterjedtebbek az ilyesfajta fűtési megoldások. A tűz pattogása a meghitt otthoni hangulat alapja, ezért a cserépkályhánál nem igazán találhatunk hangulatosabb dolgot.

Fa bútorok

A fával nemcsak melegedni lehet, hiszen a fából készült bútorok is hangulatosak tudnak lenni. A kisméretű székek és asztalok használatával erdei hangulatot varázsolhatunk az otthonunkba. Ahhoz, hogy ezek színe jobban tudjon érvényesülni, társítsunk hozzájuk vászon textíliákat, naturális színben kapható párnahuzatokat, takarókat, plédeket, vagy akár terítőket.

Hópelyhek mindenhol

Végül, de nem utolsó sorban, nem maradhatnak el a hópelyhes alkotások sem. A téli dekorálás során véletlenül se hagyjuk ki a horgolt vagy filcből kivágott hópelyheket, amelyek kültéren és beltéren egyaránt jól mutathatnak. Kerülhetnek kilincsekre, akasztókra, ablakra, de még az örökzöldekre is.

Plusz fények és világítások

A legfontosabb pedig a fényfüzérek és egyéb világítási megoldások, amelyeknek nem feltétlenül kell lekerülniük karácsony után sem. Ebben a borult és sötét időszakban nagyon elegáns és hangulatos tud lenni pár színes vagy fehér fénysor. Mivel későn kel a nap és viszonylag korán le is nyugszik, így a szívünknek is jót tesz, ha egy kicsit megnyújtjuk a nappalokat.

Összegezve

A hangulatos és meleg otthon kialakításához csupán fényekre, a természet erejére, és némi hópelyhes dekorációra lesz szükségünk.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)