Hogyan segítik gyermeked fejlődését az online játékok?

online játékok

Szülőként az egyik fő feladat a gyermek biztonságának megőrzése. Naponta keresve a legjobb nevelési módszereket, meg akarunk győződni arról, hogy harmonikusan fejlődik, és valljuk be, sokszor inkább azokra a veszélyekre koncentrálunk, amelyektől megóvhatjuk, a pozitív dolgok helyett.

Ha belegondolunk az új generációra leselkedő veszélyekre, az egyik legrettegettebb dolog a technológiában rejlik. A gyerek egész nap telefonál, folyton a táblagépen van a szeme, túl sokat játszik a számítógépen.

Pedig a mi gyerekkorunkban még a szabadban játszottunk, a számítógépes játékok pedig főleg a pasziánsz és hasonlóan biztonságos játékokra korlátozódtak.

Ezek a játékok még a 21.-ik században is izgalmasak, akár a klasszikus solitaire, akár a fekete özvegy 2 szín pasziánsz vagy más komplexebb verzióira gondolunk. Megfelelő aránnyal napjainkban is izgalmasak és segíthetik a gyermek fejlődését.

Íme, hogyan támogatják a számítógépes játékok gyermeked fejlődését

1. Fejleszti a kreativitását, kritikai gondolkodását és megtanítja a problémamegoldásra

A gondosan megválasztott számítógépes játékok fejleszthetik a két alapvető képességét az életben való sikerességhez: a kreativitást és a kritikus gondolkodást. Például egy precíz szabályokon alapuló játék lehetővé teszi, hogy mélyen megértse a siker szerkezetét, türelemre tanítja, és motivációt ad a következő szintre lépéshez.

2. Felkelteti az érdeklődését a művészet, a történelem és a földrajz iránt

Vannak számítógépes játékok, amelyek segítségével a gyermek felfedezheti az ősi kultúrát, a világ különböző területeit, a minőségi festészetet és zenét. Amikor a dolgok ilyenek, az aggodalmak is kisebbek, igaz? Igen, vannak olyan játékok, amelyek az általános gyermekkultúrával foglalkoznak, és felkészíti az életre.

3. Megkönnyíti a társasági életet

Ha úgy tekintünk a számítógépes játékokra, mint az elszigetelődés biztonságos módszerére, a gyerek számára valójában kiváló módja annak, hogy új barátokat szerezzen. Akár online csapatokban játszik, akár barátokat szeretne meghívni, a te felelősséged, hogy biztonságosan támogasd őt ebben.

4. Erősíti a kapcsolatokat

Nagyon kevés szülő vállalja, hogy gyermekével a számítógépen közösen játsszon. Valójában a legtöbben úgy gondolják, hogy ez nem helyes, negatív példát mutatnak a gyermeknek. Ez nem így van. Ahogy a gyerek nő ez az egyik legjobb módja lehet egy közös játék, amiről utána jókat lehet beszélgetni.

Ne feledd, hogy az együtt töltött idő pozitív hatásai felülmúlják a képernyőn töltött idő negatív hatásait!

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)