Ihletadó tippek: varázsold újjá a lakást fillérekből

lakásfelújítás

A lakásfelújítás során nem kell az egész lakásban mindent tetőtől talpig lecserélni, elég ha néhány dolgot változtatunk csupán, ha fel akarjuk frissíteni az otthonunkat.

Igazán sokba kerül egy teljes bútorzat cseréje, de nem biztos, hogy érdemes éveken keresztül spórolni rá, hogy mindenen egyszerre változtassunk. Ahhoz, hogy a lakás otthonosabb, barátságosabb legyen érdemes pár dolgot korszerűsíteni.

Min tudunk változtatni a legegyszerűbben?

A bútorok esetében a legegyszerűbben az ajtók cseréjével vagy fóliázással tudunk új kinézetet létrehozni.  Néhány új kiegészítő vagy szín is óriási változást hozhat. A bútorok fogantyúinak a lecserélése is nagy változást hozhat, ugyanakkor a legegyszerűbb megoldások egyike.

A modern sablonos bútorokat egyedivé lehet tenni a lecserélt bútor fogantyúkkal. Bármelyik ezermester boltban vagy bútoráruházban beszerezhetők, iszonyúan nagy választékban kaphatók. A műanyagot fémre, üvegre, kovácsoltvasra vagy fára is cserélhetjük.

Lecserélhetjük a függönyöket, áttetsző vagy éppen sötétebb változatra, rövidebb vagy hosszabb hosszúságúra, mint az eddig volt.

Mit tudunk tenni a falakkal?

Festés esetén sem kell az egész lakást egyszerre átfesteni, néhány fal festése vagy tapétázása tökéletesen elég lehet egy új szobabelsőhöz.

A festést házilag is kivitelezhetjük a Krause gyártó termékeivel. A webáruházban megrendelhető létrák vagy az állványok nagy segítséget nyújtanak a feladat elvégzéséhez. A megfelelő eszközökkel sokkal gyorsabban és hatékonyabban megy a munka.

A legegyszerűbb, de igen mutatós díszítés a falmatrica, amely minden helyiségnek új arculatot ad. Rakhatunk le laminált padlót, vagy cserélhetünk szőnyeget, rakhatunk oda is ahol eddig nem volt. Kisebb méretű szőnyegek már pár ezer forinttól kaphatók.

Fürdőszobában cserélhetünk tükröt, festhetjük más színűre a falat, hogy új hangulat alakuljon ki. Pár ezer forinttal sokat tudunk változtatni. Néhány polccal vagy tárolóval is könnyebb a rend megteremtése és a fürdő kinézete is megváltozik.

Bármelyik helyiségen nagyot dobhat egy lámpa vagy lámpabúra, ami mindig vonzza a tekintetet, jobb megvilágítást is adhat. Tehetünk lámpát csak díszítő jelleggel is néhány sötétebb sarokba.

A falakat nemcsak falmatricával, hanem képekkel is díszíthetjük. Készíthetünk a nyári nyaralásról képeket és keretbe helyezve egész évben emlékezhetünk a nyári vakációra.

Nagyon nem mindegy, hogy a konnektorok és a villanykapcsolók milyen állapotban vannak. Sokan a falfestékkel frissítik fel a kapcsolókat, de ez nem a legjobb megoldás. Ma már nagyon sokféle anyagból készült, különféle stílusú kapcsolók és konnektorok kaphatók a piacon, bőven lehet válogatni belőlük a cseréhez és nem is egy egetverő összeget kell rá költeni.

Összegezve

Amikor szeretnénk a lakásunkat kicsit újjá varázsolni, nem muszáj mindig egy vagyont áldozni erre a célra. Néhány kiegészítő, lakástextil, szőnyeg vagy tapéta sokat tud dobni az otthonunk kinézetén. Bútorajtók cseréjével, festésével vagy fóliázásával az egész szoba hangulatát át lehet alakítani nagyobb összegű beruházás nélkül.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)