Kerti esküvő szervezése – tippek, előnyök, költségek

esküvő

A kerti esküvők manapság nagyon divatosak lettek, amelyek romantikus hangulatot tesznek lehetővé. De melyek azok a szempontok, amelyek igazán különlegessé teszik, amire figyelni kell, ha ti magatok szervezitek?

Egy kerti esküvő ötvözi az egyszerűséget az eleganciával, a hagyományt az egyéniséggel, és a romantikát a természet nyers szépségével. Ez egy lehetőség, hogy megünnepeljétek a szerelmeteket egy olyan környezetben, amely tisztaságot sugall.

Továbbá ezzel nagyon sok pénzt megspórolhattok, legyen az egy olcsó menyasszonyi ruha vagy éppen a dekoráció.

Találjátok meg a tökéletes helyszínt!

Ha kerti esküvőt szeretnétek szervezni, először gondoskodnotok kell a megfelelő helyszínről. El kell dönteni, hogy privát kertet használtok, vagy rendezvényhelyszínt. Ha privát kertben kerül sor, akkor a helyszín költsége megtakarítható, és az ünneplés családi környezetben zajlik, de az ifjú pár dolga beszerezni a kellékeket.

Ezzel szemben egy rendezvényhelyszínen bérleti díjra kell számítani, de a szervezés jelentős része nem rátok hárul, vagyis kevesebb lesz a stressz.

Mi kell egy kerti esküvőhöz?

A kerti esküvő tökéletes lebonyolításához átgondolt tervezés és megfelelő felszerelés szükséges. Itt van egy lista azokról a dolgokról, amelyeket érdemes figyelembe venni:

 • Asztalok és székek: a vendégek számától és a kívánt ülőalkalmatosságtól függően. Gondoljátok át, hogy hétköznapi üléseket vagy ünnepi asztalokat szeretnétek, a stabil bútorok fontosak, nehogy belesüllyedjenek az emberek a gyepbe.
 • Evőeszközök és tányérok: stílusos étkészlet, amely illeszkedik a témához. Viszont környezetbarát anyagokból készült, eldobható verzió is szóba jöhet, ha el akarjátok kerülni a mosogatást.
 • Dekoráció: olyan elemekre gondoljatok, mint a virágfüzérek, papírlegyezők, lámpások, szélharangok és rusztikus táblák, amelyek utat mutatnak.
 • Árnyékolók/ernyők: a pavilonok vagy nagy esernyők mellett a vászon vagy más kreatív tetők is megfontolhatóak, hogy árnyékot vagy védelmet nyújtsanak a hirtelen jött eső ellen.
 • Hangszórók és mikrofon: a tiszta akusztika elengedhetetlen, biztosítja, hogy a technológia időjárásálló és megfelelően védett legyen.
 • Tápellátás: ne feledjétek, hogy sok eszköz, például a hangszórók, lámpák vagy esetleg egy fotófülke áramellátást igényel. Hosszabbító kábelekre vagy generátorokra is szükség lehet.

Íme 6 varázslatos  előny, amelyre csak a szabadtéri esküvők képesek!

 1. Természetközeli – Sehol máshol nem élvezhetitek ennyire közvetlenül a tücskök ciripelését, a méhek zümmögését vagy a szél suttogását. A természettel való kapcsolat autentikus és földi hangulatot kölcsönöz.
 2. Egyedi – Minden kertnek megvan a maga karaktere. A csodálatos rózsakertektől a vadon élő rétekig kiválaszthatjátok azt a helyet, amely a legjobban illik a stílusotokhoz. A rögzített helyekkel ellentétben a kert rugalmasságot kínál, hogy minden a kívánságaitok szerint történjen.
 3. Atmoszféra – Van egy bizonyos varázslat a levegőben, ahogy táncoltok a csillagokkal teli égbolt alatt, vagy ahogy a nap lenyugszik a fák mögé. Ez a természetes háttér páratlan romantikát kölcsönöz.
 4. Szezonális szépség – Az ünnepelt évszaktól függően a kert folyamatosan változó hátteret kínál. A virágzó tavasztól a napsütéses nyáron át a színes őszig – minden évszaknak megvannak a maga előnyei.
 5. Intimitás – A félreeső kertek privát és meghitt hangulatot teremthetnek, távol a mindennapi élet nyüzsgésétől. Mintha saját kis világot hoznátok létre erre a különleges napra.
 6. Ökológiai szempont – A környezettudatos párok számára a kerti esküvő lehetőséget kínál egy zöldebb és fenntarthatóbb ünnepség kialakítására. A biológiailag lebomló dekorációktól, a helyi virágokig végtelen módja van ökológiai lábnyomotok csökkentéséhez!

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)