Lakberendezés felsőfokon: így lehet elegáns az otthonunk

elegáns otthon

Minden évben vannak olyan újabb lakástrendek, amelyek az egész lakáspiacot és bútoripart felforgatják. Az utóbbi években a lakberendezők igyekeznek olyan extravagáns elemeket használni, amik jelentősen átalakítják a szobáink hangulatát.

A legmenőbb trendek széles skálán mozognak, a sokszínűség azonban most sem maradhatott el. Az új irányzatok között azonban elmosódnak a határok, így nehéz igazán elegáns és stílusos otthont kialakítani. Persze nem is lehetetlen, így most hoztunk pár ötletet azzal kapcsolatban, hogyan valósítható meg mindez.

Modularitás

Az ötletkavalkádok csodálatos otthonokat varázsolnak elénk és bár egyes elemek túl extrémnek hatnak, azért még így is lehet valami modern és elegáns. Tulajdonképpen mindegy, hogy milyen stílust választunk, ha megtaláljuk az összhangot az egyes elemek között, akkor biztosan otthonos lesz az eredmény.

Ehhez nagy segítséget nyújt a széles kínálat a bútor webshopban, ahol szinte minden szükséges elemet megtalálhatunk az otthonunkba. Ezek mindegyike megfelel az új lakberendezési trendeknek, amik igyekeznek levedleni magukról az állandóságot és a röghöz kötöttséget.

A lényeg, hogy minden bútor mobilis és moduláris legyen, könnyen át tudjuk őket helyezni egyik helyről a másikra. Az egész kompozíciót tehát a rugalmasság jellemzi.

A lakberendezők örömmel használnak tükröket, tárolókat, változtatható ülő mélységű kanapékat. Varázslatos látvány tud lenni egy polcokkal és lábtartókkal felszerelt ülőke is. A lényeg az egység és a megfelelő színek és minták használata, ezek összhangja.

Visszatért az arany, a réz, és a bronz

Sokan újra elkezdtek játszani a színesfémekkel, mint a réz, az arany, vagy éppen a bronz. Ezek mellett újra hangsúlyt kap a sárga, a rózsaarany matt, illetve ezek fényes színváltozatai. A csapok, a fotellábak, a polcok, valamint a kiegészítők, de még a bútorok esetében is visszaköszön az elegáns fémes jelleg.

Vissza a természetbe

Az idei trendek szinte megbabonázzák a háziasszonyokat, hiszen a csodálatos és különleges színek mellett ismét hangsúlyt kaptak a szobanövények. Nem csoda, hiszen megannyi fotót találunk, ahol virágos díszek és élő növények borítják be a nappalit, a hálószobát, a fürdőszobát, vagy éppen a konyhát.

A különféle pálmák, futó növények, színes virágok kiemelkednek a szoba letisztult, ámde színes falai mellől. Válasszunk bátran nagyobb darabokat, amikhez aztán keressünk stílusban passzoló virágtartót, cserepet, így még különlegesebbé tehetjük az összhatást.

Összegezve

Egy otthon tehát nem attól lesz elegáns, hogy minimalista, hogy semmilyen színt és formát nem használunk. Bármilyen lakás lehet elegáns, csak a sajátunkként kell szeretnünk azt, befogadni az összképet annak minden egyes elemével együtt.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)