Miért érdemes antik bútorokat vásárolni a 21-ik században?

régiség

A régiségnek számító bútorok vásárlásának rengeteg előnye van, amely a szórakozás és hobbi mellett az ökológiai szempontokig is kiterjedhet. Valójában bármely használt cikk vásárlása felelősségteljes módja elkerülni az újrafelhasználható alkatrészek pazarlását.

Így a Lánchíd Galéria is az eredeti modellek tiszteletben tartásával restaurált régi bútorokra helyezi a hangsúlyt.

Egyedülálló karakterek, szépséges vonások….

A jelenlegi bútorgyártástól eltérően a használt bútorok igazi egyedi karakterrel rendelkeznek. Valójában sok használt alkatrész az utolsó a maga nemében. Ez a ritkaság mindenekelőtt az idő patinájából és használatukból adódik.

De az egyediség a korábbi évszázadok során egymást követő stílusok sokszínűségéből is adódik. A stílusok, anyagok, színek széles választéka teszi lehetővé, hogy a régiség felvásárlás napjainkban is egy virágzó iparág.

Gazdasági szempontok

Az antik bútor vásárlására egyfajta anyagi befektetésként is lehet tekinteni. Régi bútorok vásárlásával – bizonyos kritériumok szerint – reménykedhet, hogy idővel ugyanazon az áron, vagy akár drágábban értékesítheti azt, ha az adott darab idővel felértékelődik.

Ez lehet egy hosszú távú befektetés, amely időközben pompásan díszítheti belső terét. Egy bútor viszonteladása nagyon egyszerű: napjainkban számos galéria vagy online értékesítési platform lehetővé teszi, hogy a bútortól megszabaduljon, méghozzá úgy, hogy az nem vész kárba, nem sérül.

Különleges kapcsolatban a tárgyakkal

Az antik darabok történelmünk fontos töredékei. Mielőtt a kezünkbe kerülnének, tudjuk, hogy már volt egy vagy több életük. Az idő által hagyott nyomok múltjukkal megrakott tárgyakká teszik őket.

A régi tárgyakkal való kapcsolatunk nagyon különbözik az új tárgyakkal való kapcsolatunktól. A történelem és a hitelesség keveréke teszi őket értékesebbé minden kedvelő és/vagy gyűjtő számára.

Keresgélés, kutakodás: igazi öröm megtalálni azt a darabot, amit szerettünk volna, legyen szó végkiárusításról, régiségkereskedésről, de akár a neten való böngészésről is. Ez a fajta könnyű elérhetőség lehetővé teszi számunkra, hogy antik bútor felvásárlás által bővítsük látóterünket, és új stílusokat, új irányvonalakat fedezzünk fel máshonnan.

Találja meg Ön is azokat a tárgyakat, ékszereket, bútordarabokat, amely megfelel ízlése és otthona kívánságainak, és illeszkedik a belső térhez. Ráadásul ezeknek a ritka daraboknak köszönhetően lakása garantáltan nem fog hasonlítani a szomszédéhoz… És ki ne szeretne eredeti lenni?

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)