Négyévszakos abroncs az összemosódó évszakokhoz

négyévszakos abroncs

Az autólízing piacán egyre inkább előtérbe kerülnek azok a megoldások, melyek nemcsak gazdaságosak, de fenntarthatóságot és biztonságot is képviselnek. Ebben a kontextusban különösen nagy figyelmet érdemelnek a négyévszakos abroncsok, amelyek egyre népszerűbbé válnak az utakon. De vajon mi az oka ennek?

Téligumi vs. négyévszakos gumiabroncs – mi a különbség?

A téli gumik és a négyévszakos abroncsok közötti különbségek elsősorban a kialakításukban, az anyagösszetételükben, valamint azokban az időjárási körülményekben rejlenek, amelyekhez leginkább adaptálták őket.

Ezen gumikat úgy tervezték, hogy egy középutas megoldást kínáljanak a nyári és téli gumik között, hiszen az évszakok egyre inkább összemosódnak. Télen már nem számíthatunk térdig érő hóra, az év ezen szakasza a mínuszok szempontjából is enyhébb, az időjárás ingadozások azonban nagyok.

Ez a fajta abroncs lehetővé teszi, hogy mérsékelt hőmérsékleti körülmények között egész évben biztonsággal használható legyen, hiszen mintázatuk kevésbé barázdált, mint a téli gumiké, de több lamellával rendelkeznek, mint a nyári gumik, ezáltal biztosítva a tapadást változatos útviszonyok között is.

Az elmúlt két évtizedek során jelentős fejlődésen mentek keresztül ezek az abroncstípusok, hogy kiemelkedő teljesítményt és biztonságot nyújtsanak az utakon. Ez a termékfejlesztési evolúció jelentősen megkönnyítette a járművezetők életét.

Hatékonyság csúcsra járatva

Az évszakok kevéssé éles váltakozásai mellett örök elhanyagolhatatlan szempont az is, hogy a négyévszakos gumiabroncs egy idő – és költséghatékony választás, hisz velük az abroncscserék terhe is a múlté.

Használatuk jelentős megtakarítást eredményezhet, ugyanis kialakításuknak hála az év minden időszakában megfelelő teljesítményt nyújtanak, így eliminálva a szezonális abroncscsere szükségességét és annak költségeit.

Ráadásul így elkerülhető a gumiszervízek életében igen zsúfolt időszak, amikor a járműtulajdonosok tömegesen cseréltetik le tél/nyári gumiabroncsaikat téliekre, nyáriakra. Ebben a forgalmas periódusban a négyévszakos gumikkal könnyedén elkerülhető a várakozás és a körülményes gumicsere folyamata is.

Biztonság minden helyen és időben

A négyévszakos abroncsok kialakítása olyan technológiákat foglal magában, amelyek biztosítják a jármű kiváló tapadását száraz, nedves, sőt, enyhén havas vagy jeges útviszonyok között is. Ezáltal a vezetők biztonságosabban érezhetik magukat az év minden napján, függetlenül az időjárástól.

Ez a fajta megbízhatóság és teljesítmény különösen fontos lehet a vállalati flották számára, ahol a járművek biztonsága és az üzletmenet folytonossága kritikus tényező.

Nemzetközi kontextusban is érdemes megjegyezni, hogy több olyan országban, ahol hagyományosan kötelező volt a téli gumiabroncs használata pl. Ausztria, ott elfogadott a négyévszakos is ebben az időszakban, mint helyettestő termék, a törvényi előírásoknak teljes mértékben megfelel.

Ez részben annak köszönhető, hogy a kemény, hideg telek egyre ritkábbak, így a négyévszakos abroncsok kínálta rugalmasság és kényelem egyszerűen előnyösebb választásnak bizonyul.

Az autólízingelés koncepciója magában hordozza a gazdaságosság, a rugalmasság és a fenntarthatóság elemeit. A négyévszakos abroncsok használata tökéletesen illeszkedik ebbe a koncepcióba, mivel hosszú távon csökkentik a karbantartási költségeket.

Az Arvalnál kínált lízingkoncepciók keretében lehetőség nyílik az említett abroncsválasztásra is, hogy minden évszakban a lehető legtöbbet hozhassa ki flottájából.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)